Необикновеният омлет е от яйца, масло, сметана - цял омар и 10 унции скъп хайвер. Нищо чудно, че цената е четирицифрена сума - една унция хайвер в магазините на Манхатан се продава за 65 долара.
Авторът на идеята за тази закуска е готвачът на ресторанта "Норма" Емил Кастильо.
"Преди 6 месеца от мен поискаха да предложа нещо много изтънчено и аз си помислих - след като това е рестарант за сутрешна закуска, какво бих могъл да направя с яйца. Замислих се и мислих, мислих. После събрах на едно омар и хайвер и така се роди идеята", споделя готвачът.
Като всеки омлет и този се приготвя за десетина минути. Ястието е в менюто на престижния ресторант от две седмици, но до сега никой не се е престрашил да закуси за 1000 долара.
Има и икономичен вариант на омлета - вместо с 10, само с 1 унция хайвер и струва само 100 долара.
Манхатан се слави с разточителни разходи за служебни закуски, обяди и вечери, и може би тази версия на омлета би намерила по-радушен прием.
