Испания

Много испанци се поклониха и днес пред жертвите на чудовищното престъпление. На гара "Аточа" и на други места, които ще се свързват занапред с гибелта на жертвите от 11 март, бяха отново поставени цветя и свещи.

Белгия

Председателят на Европейската комисия Романо Проди оглави възпоминателна церемония в Брюксел, където са главните институции на Европейския съюз. Посланиците на страните от Евросъюза се поклониха пред паметта на жертвите при откриването на извънредната среща на Съвета на министрите.

Франция

В столицата и в много други градове на Франция в 12 ч. забиха църковни камбани. Под воя на сирените спря движението на метрото и автобусите. Френският президент Ширак почете паметта на загиналите редом с испанския посланик Хавиер Елорса.

Великобритания

В Обединеното кралство паметта на жертвите бе почетена от правителството и опозиционните партии. Телевизионните канали и радиостанциите замлъкнаха.

Германия

Точно в 12 ч. германците прекратиха работа за 3 минути. В Лайпциг, Нюрнберг и Бохум спря и уличното движение.

Траурно 3-минутно мълчание запазиха гражданите в Италия и Ирландия, в 10-те предстоящи членки на Евросъюза, в Румъния и България. Пред паметта на жертвите се поклониха също Хърватия, Албания, Македония.