Простреляният по невнимание редник Георги Милев иска отново да се върне в Ирак. Момчето вече си спомня преживяното в Кербала и американската болница в Германия. Редник Милев вчера беше върнат от Ландщул. Днес по обед войникът беше преместен от реанимацията в неврохирургията на Военномедицинска академия.

Редник Милев чете списания за командоси и отново иска да се върне в специалните сили. Казал това на началника на сухопътните войски, който днес беше във Военномедицинска академиян и е съдействал на майката да остане като придружител.

Лекарите преценяват състоянието на войника като добро с тенденция за възстановяване след тежката черепно мозъчна травма.

"Той е контактен. Адекватен. Няма абсолютно никакъв мозъчен дефицит на четирите крайника", заяви д-р Тихомир Евтимов, наблюдаващ лекар на р-к Милев в Клиниката по неврохирургия на ВМА.

Лекарите насочват усилията си към постоперативното възстановяване, за социализацията на момчето ще работят психолози.

"Нашата болница винаги е имала претенции за изчерпателност в лечението. Разполагаме с всички възможни специалисти - този ресурс ще бъде упражнен, още повече, когато става въпрос за един български войник", посочи доц. Николай Петров, началник на Клиниката по реанимация, ВМА.

При липса на усложнения, контролен преглед със скенер ще има след 20 дни, до няколко дни ще бъде прегледано лявото око на войника, което е частично засегнато при изстрела.

"Не знае некои работи, не ги помни още и бавничко, полека че се възстановяваме. Как е рекъл господ, така", каза майката на редника, Даринка Милева.