Анонимна бомбена заплаха наруши движението на влаковете в Централна Франция. Предупреждението беше отправено от така наречената група "А Зет Еф". От известно време тя изнудва властите за пари, като се заканва да взриви гара или жп линия, ако не бъдат изпълнени исканията й.

След анонимно обаждане в град Поатие, Централна Франция, полицията евакуира гарата и блокира района. Проверени бяха железопътните линии в широк периметър. Девет влака, включително пет високоскоростни TGV и нощният експрес Париж - Мадрид, бяха спрени северно и южно от Поатие и закъсняха. Тревогата беше отменена, след като взривни устройства не бяха открити.

Терористичната организация шантажира властите четвърти месец. Групировката заплаши, че ако не получи 4 милиона долара и 1 милион евро, ще взриви 10 бомби. От миналия декември терористите са изпратили до президента Жак Ширак и вътрешния министър Никола Саркози 6 писма. Миналия месец по указания на "А Зет Еф" полицията намери край град Лимож бомба, заложена от групировката. Организацията се определя като група за терористичен натиск. Полицията смята, че тя не е свързана с ислямския тероризъм.