Това е позицията на Комисията по досиетата с председател Методи Андреев. Той бе обвинен от бившия член на СЕМ, Веселин Стойков, че е изпълнил политическа поръчка, като е обявил, че Стойков е бил нещатен сътрудник на бившите служби.

Данните, че Веселин Стойков е бил сътрудник на бившето Първо главно управление на Държавна сигурност са безспорни, заявиха от Комисията. Стойков е сътрудничил съзнателно, открити са собственоръчно написани от него сведения. Той е променил позицията си и е преминал в активно качество в Държавна сигурност - така Методи Андреев отговори на думите на Стойков, че не той е донасял, а за него са донасяли.

Стойков е проверяван три пъти за агентурно минало. През 1997 г., като областен управител, за него е имало данни в категорията "доставяне на информация", но те не са били огласени.

През лятото на миналата година Комисията е получила данни от МВР, че Стойков е спорен. Тогава не е била извършена проверка и той не е бил огласен. Третият път архивите са били щателно проверени. Петчленната контролна комисия "Андреев" също единодушно е приела, че Стойков е безспорен сътрудник.