Днес кинорежисьорът Андрей Кончаловски представи в София двете си биографични книги "Долни истини" и "Възвисяваща лъжа".

Филмът на Кончаловски "Танго и Кеш" с участието на Силвестър Сталоун и Кърт Ръсел, е познат на зрителите по целия свят. Преди 24 години руският режисьор заминава за Америка, където снима няколко филма със звездите Настася Кински, Джон Войт - баща на Анджелина Джоли, и Упи Голдбърг. След това той се връща в Русия, където създава най-любимия си филм с актрисата Ина Чурикова. През 1997-ма Кончаловски снима суперпродукцията "Одисея", а сега гостува в България заедно със съпругата си Юлия Висоцкая. Ето какво каза той специално за зрителите на Би Ти Ви:

"България е прекрасна страна, в която може да се снима дори "Одисея". Но мисля, че най-важното за българската кинематография е да намери сили в себе си и да снима българско кино. Българската култура в никакъв случай не бива да се претопи в модерния напоследък глобализъм и постмодернизъм."

Най-новият филм на Кончаловски се нарича "Домът на глупците", който българските киномани очакват да видят скоро в цялата страна.

Тази вечер Андрей Коналовски ще бъде гост в "Шоуто на Слави".