Президентът Георги Първанов използва срещата си със сънародници във Виена, за да изрази несъгласието си с ЕС за начина, по който е третирана страната ни за Шенген, пише "Сега". Той подчерта вътрешнополитическия скептицизъм на страните членки към България, обявявайки се против уеднаквяването на европейската данъчна и финансова политика. Според него държавата ни ще изгуби икономическите си предимства, ако това стане. "Ние имаме данъци, които най-много стимулират европейските инвеститори, и няма ли това да върже ръцете на две-три правителства занапред, и вместо да постигнем по-голяма конкурентоспособност, да се стигне до обратното", аргументира се президентът.

Всеки с различен "прочит" за проблема с парите на онкоболните пред "24 часа", който отразява становищата на пряко ангажираните през годините с това. "Не съм ощетил болните и с лев", твърди ексминистър Евгений Желев. "Не е имало неправилно харчене на средствата за лекарства на онкоболните по мое време", заявява друг бивш - Божидар Нанев. "През 2009г. Дянков прибра  73 млн. лв. и затова не приемам обвинения", категоричен е Радослав Гайдарски. Евгения Адърска, представител на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ) споделя:
"Чувствам се като идиот".

Като продължение на темата "Дневник" информира, че Министерството на здравеопазването няма да инициира никакви промени, които да гарантират, че парите, отпуснати за скъпоструващи лекарства, няма да бъдат пренасочвани за други разходи. Причината е, че до края на тази година грижата за тези медикаменти ще бъде прехвърлена на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), обясниха от министерството.

Всеки четвърти работодател у нас планира да открие нови работни места от април до юни, пише "24 часа". Констатацията на "Сега" по този въпрос е - 25% от фирмите смятат да назначават още хора. Българският бизнес е сред най-големите оптимисти в Европа. Прогнозите са част от мащабно изследване на световната компания за човешки ресурси "Менпауър" сред 764 родни мениджъри в пет области на страната.

Националната агенция по приходите да разследва имотите и сметките на бившия министър от царския кабинет Николай Василев, призовава "Атака". Фирмата на Василев - "Експат капитал", е единият от двамата кандидати за почти 50% от капитала на Българо-американската кредитна банка. Той е основният виновник за продажната сделка с БТК, от която държавата ни загуби милиони, подчертава изданието. Другият икономически акцент на вестника са протестите на фермерите, зад които националистите съзират намеса на БСП и ДПС, заплащащи по 50 лева на земеделските производители, за да участват в демонстрации срещу кабинета.