Три ракети били изстреляни рано тази сутрин срещу багдадския квартал "Мансур". Полицията съобщи за един тежко ранен иракчанин. Нанесени били материални щети на телефонна централа. Засега няма повече информация за взривовете.

Иракските власти обявиха тридневен траур след вчерашните кървави атентати в Багдад и Кербала. Заради тях беше отложено подписването на новата иракска конституция, което трябваше да стане днес.

По последни данни, при атентатите вчера са загинали 182-ма души. Броят на ранените е достигнал 556.
Денят, в който мюсюлманите - шиити отбелязваха празника Ашура, се оказа най-кървавият в Ирак от падането на режима на Саддам Хюсеин. В Кербала убитите са 112, а в Багдад - 70. След трагичните събития в тези два града Преходният управляващ съвет на Ирак съобщи, че са били предотвратени други три самоубийствени атентата в свещения за шиите град - Наджаф.

Според американски военни представители, атентатите в Кербала и Багдад не означават, че мерките за сигурност в Ирак са недостатъчни. Бригаден генерал Марк Кимит уточни, че по време на шиитския религиозен празник американските военни в Багдад и многонационалните сили в Кербала са взели решение да останат на разстояние от мюсюлманските светини и да не се месят в шиитските обреди.