Очаква се до утре да бъде направен ДНК-анализ на всички тела. Останалите 8 загинали ще бъдат погребани по родните им места в сряда. Тленните останки на Борис Трайковски ще бъдат положени в Алеята на великите личности. Днес македонският парламент ще проведе траурно заседание по повод смъртта на президента Трайковски.

В Македония има слухове, че Конституционният съд бави обявяването на смъртта на президента Борис Трайковски, за да се отложат президентските избори. Това заяви в интервю за Би Ти Ви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Според председателя на най-голямата опозицонна партия в Македония, премиерът Бранко Цървенковски е направил политическа грешка като не е депозирал, поне технически, молбата за членство на Македония в Европейския съюз.Според лидерът на ВМРО-ДПМНЕ тревожно е, че в правителствения екип, който замина за Сараево, за да провери случая с катастрофата, не са включени представители на опозицията, член на семейството на Трайковски и журналисти, които не са близки до премиера.

Македонският президент Борис Трайковски е имал намерение да се кандидатира отново за държавен глава и е водил преговори с най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ. Това заяви пред Би Ти Ви тази сутрин главният секретар на кабинета на президента на Македония Зоран Йолевски. Според него, е трудно да се прецени дали премиерът е допуснал грешка, че не е подал поне технически молбата за членство на Македония в Европейския съюз. Зоран Йолевски отрече в Македония да е поставено началото на политическа криза.