Водач на лек автомобил е загинал, а четирима пътници са с различна наранявания след катастрофа край Луковит. Произшествието е станало на четвъртокласен път между селата Бежаново и Садовец в община Луковит. Лек автомобил Опел Омега, управляван от правоспособен 44-годишен водач от село Бежаново излиза от платното за движение, удря се в крайпътно дърво и се преобръща върху тавана си.

В следствие на удара водачът умира на място, а четиримата му спътници са с различни наранявания. Младеж на 19 г. от село Бежаново е получил охлузни рани по тялото и е откаран във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Луковит без опасност за живота. Друг 20-годишен мъж, също от село Бежаново е транспортиран до Луковит, където е прегледан и са констатирани комоцио и охлузни рани по тялото.

Третият пътник, на 21 г., е транспортиран до Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч с контузна рана на главата - комоцио и е с опасност за живота. Четвъртият пътник в колата -  20-годишен мъж от Никопол, е транспортиран също до Ловеч, където е прегледан и оставен за лечение с опасност за живота, със съмнение за разкъсан далак и черен дроб.