Една история в снимки (и малко текст), разказана от репортера Светослав Иванов:

Добра вест за откачените мъже и жени! Намери се билка в равнината на Бенгази, която се продавала в дюкяна на хаджи Хасан. Тази трева била билка срещу лудост, а за тези, които още не са откачили, била потенциален балсам и цяр. Толкова за тревата на лудостта. Толкова за този объркан и не особено интересен разказ на един млад автор, който обичал да пише къси разкази.

Проблемът на хаджи Хасан, а на лирическия герой обаче, не е, че разказът е тъп или скучен, а че през цялото време въображаемият билкар Хасан от Бенгази предлагал всякакви треви и природни смеси на автора на текста, който, отричайки модерния свят,

търсел лек срещу болестите на тялото, разума, гордостта и достойнството

Накрая обаче животът на младия автор, който вероятно дори е забравил за въображаемият си герой Хасан, залисан в труда на живота си - "Зелената книга” - се стича така, че той не намира нито билка против лудост, нито против високомерие, а намира смъртта си, линчуван от тълпата в родния си град.

Приблизително една година след като писателят, диктаторът, полковникът, конникът и какво ли още не, започна да губи властта си след опозиционно въстание, довело до външна намеса, се завръщаме в Триполи.

Ще ви покажем това, което заснехме с оператора Валентин Василев,

тази събота и неделя, 21 и 22 януари, в bTV Репортерите. А сега, няколко снимки, направени със стария ми фотоапарат, който отдавна плаче да бъде сменен.

Нямаме претенцията кадрите да са толкова добри както някои ваши снимки в рубриката "Аз, репортерът”, но все пак, ще се радваме ако ви бъде интересно. Приятно гледане и внимавайте с билките! ;-)