Когато в ресторантите звучи музика от Моцарт, Бах и Бетовен, клиентите се чувстват по-богати, по-изискани и са склонни да пръскат повече пари. Допълнителните поръчки обикновено са за ордьоври, десерти и кафе. Когато чуете музикална пиеса, тя активира всички познания - твърди Ейдриън Норт, старши преподавател по психология в университета.

Той е провел триседмични тестове в ресторант в градче, близо до Лестър. Когато в ресторанта липсва музикален фон, клиентите харчат около 21 лири /35 долара/. На фона на музика от Бритни Спиърс се харчи малко повече - до 22 лири /или 37 долара/. А класиката най-силно предразполага клиентите. В такава обстановка те най-широко разтварят портфейлите си, като поръчките достигат средно по 40 долара на човек.