Американецът Дейвид Блейн, смятан за новия Худини, ще предприеме най-голямото предизвикателство за издръжливостта си. Той ще бъде спуснат над река Темза в Лондон в кутия от плексиглас и ще остане над шест седмици без храна.


Авантюрата на Дейвид Блейн започва в петък. 30-годишният нюйоркчанин ще прекара 44 дни в сандъка над река Темза, близо до Тауър Бридж. През това време няма да има нито хапка храна - само една туба с вода. Това не е първото му необичайно изживяване - преди той е бил погребван жив за една седмица, замразяван е в леден блок над 60 часа и е стоял привързан към 30-метрова колона 35 часа. Този път обаче приключението е различно, защото крие повече риск.

"Най-голямото ми притеснение е мисълта, че когато гладуваш функциите на тялото ти се забавят, затова произвеждаш една трета от топлината, която се отделя при нормални условия. Това е просто една тънка стъклена стена, така че, ако е студено през нощта, вътре ще е смразяващо. Това е голямата - реалната опасност. Тя би означавала внезапна смърт", споделя Дейвид Блейн.

Въпреки опасностите, Блейн е уверен, че ще успее да се пребори със суровите условия. Това ще е първото му изпитание извън Съединените щати.