Музикантът Лони Йангблъд, който в края на 60-те години на 20 век се сприятелява и записва няколко парчета с легендарния Джими Хендрикс, настоява, че песните, в които той участва са били включени в компилация без неговото съгласие, информира Контактмюзик.

Една от песните, Georgia Blues, беше включена в компилацията Martin Scorsese Presents The Blues: Jimi Hendrix – саундтрак към едноименния документален филм на именития режисьор.

Йангблъд твърди, че никой не е искал разрешението му песента да бъде включена в албума и той не е бил вписан като създател на парчето, чиито права той притежава и което е пуснал за продажба в интернет през 2002 г.

Йангблъд е завел дело срещу компанията, която притежава правата над наследството на Хендрикс, както и срещу MCA Records и Скорсезе. Музикантът настоява, че издаването на песента без неговото съгласие го е ощетило материално.

Йангблъд твърди, че е отказал споразумение от 3000 долара, предложено му от Hendrix’s estate и е решен да спечели делото. "Въпросът е принципен. Искам си песента. Нямат право да ми визмат песента”, казва Йангблъд.