Музикантите от "Vaya Con Dios" пристигат днес в София. Утре, 19 февруари, те ще свирят в зала 1 на НДК.

Бандата ще отседне в столичния хотел "Кемпински Зографски", а чаровната вокалистка Дани Клайн, желае да бъде настанена в уютна стая за непушачи и по възможност с красива гледка към София, съобщиха организаторите.

За менюто при престоя си в България групата държи на здравословната храна от качествени, екологично чисти продукти.

Дани Клайн каза, че на сцената ще излязат седем души. В програмата за концерта влизат както най-големите хитовe на групата, като "What's a woman" и "Don't cry for Lui", така и песни от новия им албум.

На въпрос какво си спомня от България, тя посочва: "Спомням си, че страната ви е много зелена и природата ви е много красива. Спомням си и вашето сирене, много ми хареса."

Билетите за концерта бяха напълно разпродадени, но организаторите отпуснаха допълнително за правостоящи на цена 45 лева.

Историята на "Vaya Con Dios" (в превод "Върви с боговете") започва през 1986 година. Първият им сингъл "Just a friend of mine" много бързо се превръща в хит. Групата става много популярна в родината си (Белгия), а две години по-късно вече е световноизвестна.

Част от най-успешните и превърнали се в класики нейни хитове са "Night Owls" , "What's a woman", "Nah neh nah", "Puerto Rico", "Heading for a Fall", "Don't Break My Heart".

Последният албум "Comme on est venu…" излиза в края на 2009 г., а песните в него са изпети на френски език. Част от тях са написани от самата Дани Клайн. При излизането на албума тя споделя: "С този албум се завръщам към корените си, към любимите ми френски изпълнители, които слушах по радиото като дете."