Жабокът Кърмит - един от любимите телевизионни герои на няколко поколения - получи своя звезда на Булеварда на славата в Холивуд. 

Жабокът прави своя дебют преди повече от 40 години в местна телевизионна програма на Вашингтон. Шоуто получава награда "Еми" и води до създаването на "Улица Сезам" през 1969 година. Детското предаване веднага става хит и поставя Кърмит и неговите приятели-кукли стават известни по цял свят. Големият удар идва с "Мъпет шоу" на Джим Хенсън, което ражда серии филми, книги - бестселъри и видеоклипове. "Мъпет шоу" е показвано в над сто страни и продължава да се излъчва и днес. В момента Кърмит играе заедно с Дейвид Аркет, Джоан Кюсак и Упи Голдбърг в коледен филм, който тръгва по екраните в Съединените щати в края на ноември.

"Имам чувството, че съм се подготвял за този ден през целия си живот, защото през всичките тези години работа с Мис Пиги, вече знам какво е няколко хиляди души да се разхождат върху теб всеки ден", казва Кърмит.

Кърмит не е единственият измислен герой, който получава звезда на Алеята на славата. Това признание са получавали Мики Маус, Уди Кълвача и Бъгс Бъни. Звездата на Кърмит е 2 208-мата в Холивуд.