Скандалите около британското кралско семейство не стихват. Поредният шум се вдига след обвинения в хомосексуално изнасилване, извършено от един от приближените на престолонаследника принц Чарлз.

Един от слугите в Бъкингам - Джордж Смит - твърди, че мъж от екипа на принц Чарлз го е изнасилвал два пъти в двореца. Засега полицията не разполага с достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения. Според таблоида "Ивнинг Стандарт", полицията ще поднови разследването. Събитията датират от 89-а година, но стават обществено достояние през 96-а. Миналата година отново се заговори по случая. Започна полицейско разследване. Твърденията на обвинението бяха отхвърлени.

Британските медии не разкзриват самоличността на заподозрения, но според италианския вестник "Република", името му е Майкъл Фосет. Освен с престолонаследника, той бил близък и с приятелката му Камила. Заподозреният твърди, че обвинениятата срещу него са безпочвени. Бъкингамският дворец се опитва да продължи нормалното си ежедневие, без да обръща внимание на сензациите и срамните разкрития напоследък.
Според експерти, които се занимават с британската монархия, вълната от скандали изглежда няма да спре.