Над 10 000 души се включиха в протестен митинг в Алжир с искане за смяна на управляващия режим.

Многохилядният митинг се състоя в град Бежая, разположен в източната част на страната. Той беше организиран от опозиционната партията Обединение за култура и демокрация, който протече мирно и без да се стига до стълкновения с органите на реда.

Този месец в Алжир имаше масови народни вълнения и погроми, предизвикани от повишаването на цените на основни хранителни продукти, сред които маслото и захарта. Петима души загинаха, а около 800 бяха ранени при безредиците. Правителството успя да потуши народния гняв, като обеща да отпусне субсидии и да не позволи скок на цените на основните продукти.

В Судан студенти влязоха в сблъсък с полицията, която използва срещу тях сълзотворен газ. Властите са забранили на местни и чуждестранни журналисти да отразяват демонстрациите. Активисти обаче уточняват, че те се организират в интернет.

В Тунис днес се завърна ислямисткият опозиционен лидер Рашид Гануши след 20-годишно изгнание в Лондон. Охраната на летището в столицата едва смогна да овладее тълпата от негови привърженици, дошли да го посрещнат. Гануши се надява да се включи активно в политическия живот и партията му да участва в изборите, чиято дата още не е определена.