ДПС ще подкрепи Георги Първанов за втория тур на президентските избори.
Решението бе прието единодушно от Централния съвет на движението. Вторият тур ще бъде борба между структурите, прогнозира Ахмед Доган.

Още преди заседанието Ахмед Доган заяви, че  лично ще гласува за Георги Първанов.

След четири часа дискусии Централният съвет на ДПС реши да призове своите избиратели да гласуват за Първанов и Марин. Мотивите на ДПС са, че БСП вече е реформирана, Георги Първанов набляга на социалната политика, а избирането му ще гарантира баланс между институциите.

Доган нарече “загриженост” идеята на Първанов за референдум за НАТО и настояването му за по-многобройна армия от съгласуваната с НАТО.
Според него тази “загриженост” не би забавила поканата към България за членство в Пакта.

След като Централният съвет на ДПС гласува подкрепата си за лидерът на БСП, Георги Първанов отиде лично при елита на Движението.

Двете страни твърдят, че “пазарлъци” между тях не е имало. Първанов е предупредил, че спецслужбите работят за Стоянов и в близките дни може да се очаква компромат.

На въпроса дали темата за възродителния процес е била засегната, Първанов отговори, че е била коментирана, но може да се счита , че “тази мръсна страница от историята е затворена”.

Ахмед Доган не се ангажира с конкретен брой гласове, които ДПС би добавило към тези на Първанов. Ако спечели Стоянов, ще имаме нормални отношения и с него, обясни ДПС лидерът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!