В една трета от договорите за отдаване под наем на имоти на Софийската областна управа има нарушения. Основните нередности са преотдаването под наем, определянето на цени под минималните и сключването на договори за повече от 3 години

Обект от 233 квадратни метра, в центъра на столицата е даден под наем на фирмата "Здравпроект" за малко над 800 лева месечно. По данни на областната управа обектът е преотдаден под наем на фирма "Неджин" срещу повече от 2 000 лева месечно. Управителят на "Здравпроект" отрича.

По думите на областния управител на София Росен Владимиров, непосредствено след като е открил нарушението, договорът със "Здравпроект" за отдаване на имота под наем е изчезнал от областната управа.
Според Владимиров договорите, за които има данни за нарушения ще бъдат преразгледани.

"Там, където има нарушения ние ще прекратим тези договори, независимо от това кой стои зад тях", заяви Росен Владимиров.

Той съобщи още, че Агенцията за държавен и финансов контрол е съставила актове за начет на трима бивши областни управители на София - Тодор Костадинов, Веселин Стойков и Васил Маринчев. Актовете са за около 160 000 лева.