В продължение на месец те живеят заедно в апартамент точно срещу Червения площад в Москва и нищо от това, което правят, не остава скрито за хората, защото в жилището им са поставени 30 телевизионни камери, които ги следят непрекъснато, дори и през нощта.

Маргарита, Жана, Олга, Денис, Анатоли и Максим са млади и привлекателни. Те са инструктор по фитнес, модел, студент, рекламен мениджър, цирков артист и музикант.
Знаели са предварително какво ги очаква през петте седмици от съвместния им живот. Не са знаели само, че ще ги снимат и през нощта.

Животът им се наблюдава средно от 3000 души дневно, които се редят на опашка пред хотела, където се провежда играта. В определени часове ги гледат и зрителите на телевизия ТВ 6, собственост на Борис Березовски.

Проектът “Зад стъклото” възлиза на 1 милион долара и е най-скъпата продукция в историята на руската телевизия.
Това не е само шоу, но и своеобразно състезание. Победителите ще бъдат мъж и жена и се избират от зрителите. Наградата е апартамент в престижен квартал на руската столица.

Двама от участниците обаче вече отпаднаха. Олга не могла да понесе условията на играта, а Анатоли напуснал по желание на публиката. А на останалите четирима се налага редовно да разговарят с психоаналитик.