Един човек е пострадал при катастрофа между румънски автобус и микробус, също от Румъния. Инцидентът станал на пътя Благоевград - Дупница на разклона за Мурсалево малко около 7:45 ч.

Микробусът навлязъл в насрещното движение и се е ударил челно в автобуса. В болница в Благоевград е откаран шофьорът на микробуса, той е със счупен крак. Няма други ранени и пострадали. След удара в буса, автобусът е излязъл от пътя, минал е 30 м и се е забил в храсти в дясно от пътя за Дупница. Движението по международния път Е 79 беше временно затруднено.

И още инциденти на пътя

26-годишен пешеходец от ивайловградското село Белополци е с опасност за живота след като бил ударен от товарен автомобил, шофиран от 22-годишен младеж. При извършване на маневра на заден ход камионът е блъснал преминаващия отзад пешеходец. От удара пострадалият е с фрактура на таза, спукан пикочен мехур и травматичен шок.

Още едно катастрофа е станала около 2 ч. тази нощ край село Манастир. Лека кола е излязла извън пътното платно и се ударила в бетонна канавка. 29-годишен мъж е с комоцио и счупено ребро. Настанен е в МБАЛ-Хасково с опасност за живота. Още един мъж, на 31 години, е пострадал леко. Пътните полицаи установяват кой е управлявал колата и каква е причината за произшествието.