В продължение на 25 вечери Владо Карамазов и актьорите от "Казанова” са играли представлението пред пълни салони на един от най-големите и престижни театрални фестивали в Авиньон.

Един месец, 1000 спектакъла на 250 сцени в едно градче, което, по думите на Карамазов, е малко по-голямо от Созопол.

"Играе се театър навсякъде – в гаражи, в апартаменти, в мазета, в театри. Има няколко големи театри и ние играхме в един от тези театри”, каза Владо Карамазов. „Превърнали са театъра в някаква страшна машина за печелене напари. Там идват хора от целия свят с каталози като телефонен указател под мишницата и на ден по 5-6 представления. Има по 80% намаления по всички магазини. Просто привличане на туризъм от всички страни. И печелене на страшно много. Няма едно свободно място в хотелите. Един месец е някаква лудница, не можеш да се разминеш по улиците.”

"Всеки един спектакъл актьорите си го рекламират по улиците по цял ден. Ходят по улиците – голи, облечени, търкалят се по земята, въобще нещо страшно. Ние имахме голям късмет, че един директор на един много голям и престижен театър дойде в България и гледа "Казанова” и всъщност той ни включи в неговата програма. Бяхме там последното представление. Всеки ден от 10:00 часа сутринта до вечерта има по 7-8 представления едно след друго като на конвейр и ние бяхме последното”, обясни актьорът.  

Владо Карамазов обясни, че представлението е било представено на различни езици, със субтитри, без субтитри: "Манджа с грозде. Моите реплики бяха със субтитри, половината от момичетата си бяха научили текста на френски, а имаше и 3-4 сцени, в които не пуснахме никакви субтитри, защото те просто бяха разбираеми сцените и имахме голям късмет и много хубаво стана, че наистина хващаха ужасно тънки нюанси. Разбираха всичко. Имаше пълна комуникация между нас и публиката всяка вечер, независимо че не говорим един език.”

Въпреки че е играл Казанова в продължение на един месец всяка вечер, Владо Карамазов споделя, че това не му е развалило удоволствието от ролята и представлението. "Аз мислех, че ще го намразя, но хората така хубаво реагираха, така възприеха представлението, че това ме провокира - и мен и целия екип - всеки ден да играем на 100%. Беше много интересно. Открихме много неща за представлението. Представлението стана абсолютно друго.”

А когато не е бил на сцената, Карамазов е бил под вода: "Наех си кола и сутрин ходех до Марсилия на 120 км по магистралата. Гмуркам се в 8:30 и 12:00 часа пътувам към Авиньон.”

В момента актьорът репетира нова постановка, чиято премиера ще се състои на 25 и 26 октомври. "Ангелите на Америка” е по пиеса, която преди няколко години беше направена на много успешен сериал в 6 серии с участието на Ал Пачино и Мерил Стрийп. Карамазов споделя, че много харесва пиесата, а и е очарован, че ще може да работи с колеги, които отдаван харесва, но до този момент не е имал възможност да срещне – Владо Пенев, Снежина Петрова, Стефания Колева.

Какво си спомня Владо Карамазов за училищните години можете да видите в прикаченото видео.