Входните и изходните пътища на Силистренска област са блокирани от полицейски патрули.

Две от жертвите си Тодор Балкански нападнал в асансьора на блока, в който живят родителите му. Дияна Пенчева, 41-годишна, все още е в шок:

"Мен ме нападнаха в асансьора с другата жена, която почина. Тя го чу да вика, защото го познава, и го пусна да влезе, и натисна за третия етаж, той живее на третия етаж. И през това време тя започна да вика - "Какво правиш? Какво правиш?", аз не можах да разбера какво стана, усетих че посяга към мен да блъска. Асансьорът спря, тя го изблъска и хукнахме."

Няколко минути след това 48-годишната Йорданка Димитрова издъхнала пред дома си от загуба на кръв. В мазето на блока Тодор нападнал 25-годишната Петя и родителите й. На излизане попаднал на 56-годишния Сезгин Мурат. Пробол го многократно в корема. После заобиколил блока и влязъл в кварталната бакалия. Там намушкал в гърба последната си жертва - Александър Войнов. Пострадалите са откарани в тутраканската болница. "Трябва да ви кажа, че няма място където да не са били пробождани, като прави впечатление, че преимуществено са били наранявани в гърдите и шията", казва Веселин Христов - завеждащ реанимация в МБАЛ - Тутракан. 

Все още не е ясна причината за нападенията. Според съседи Тодор е бил крайно необщителен и избухлив. Не е влизал в пререкания с пострадалите преди да ги нападне. Издирването му продължава.