България има управление, което води страната в задънена улица, управление без приоритети, без принципи без политика. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев след среща между Коалиция за България и НДСВ. Двете партии се обединиха в оценката си за ситуацията в страната. Според Станишев управлението е много последователно само в едно - създаването на едноличен авторитарен режим, който ще използва всички средства, за да остане на власт.

Поради некомпетентност и липса на реформи, икономическата криза у нас не е преодоляна и това вече се превръща и в социална криза, посочи още той. Оценката ни за политическата, икономическата и социалната ситуация в страната е една и съща, потвърди и председателят на НДСВ Христина Христова. Тя посочи, че споделят и тревогите от разрастващите се скандали, подслушвания и използвания на специални разузнавателни средства.

Не знам каква е икономическата програма на правителството и дали има икономически приоритети, които да се изпълняват, коментира още Христова.

Коалиция за България и НДСВ са се договорили за още по-тясно сътрудничество на представителите им в Европейския парламент.

Уточнихме се за допълнителни разговори и консултации в подготовката за местните и президентските избори, посочи Станишев.

В отговор на въпрос Христина Христова уточни, че не е говорено за никакви общи кандидати, нито за местните, нито за президентските избори. Очакваме 2011 г. да бъде година на предизборна агресия и страх, заяви тя.