Министър-председателят изтъкна, че връзката между терористичните организации и държавите с диктаторски режими е сериозна заплаха.
Запитан дали сега би действал по-различно по кризата в Ирак, Тони Блеър бе категоричен, че би сторил абсолютно същото.

"Ние донесохме свобода на тази страна. Въпреки всички трудности, не бива да го забравяме. Всъщност, трябва да се гордеем с това, което направихме", посочи британският премиер.

Спореднего сега светът е по-безопасен без Саддам Хюсеин. Той изрази увереност, че получените преди войната разузнавателни данни, че режимът на Саддам разработва оръжия за масово унищожение, ще се окажат верни.

Фактът, че в след падането на режима в Ирак не бяха открити оръжия за масово унищожение, разклати позициите на премиера и свали рейтинга на Лейбъристката партия до най-ниското ниво, откакто Блеър стана неин лидер преди 9 години, коментира "Ройтерс". В социологическо проучване за вестник "Нюз ъв дъ Уорлд" 64% от запитаните са отговорили, че не вярват на Блеър. 48 на сто от тях смятат, че той трябва да подаде оставка. Въпреки това, министър-председателят изрази намерението си да се кандидатира за трети мандат на следващите избори.