Най-новият член на британското кралско семейство Кейт Мидълтън е преминала курс на обучение как да се предпазва от нападения и отвличания и как да действа в случай, че е подложена на крайно напрежение или е похитена, пише в. "Дейли телеграф".

Обучението е било проведено неотдавна и съпругата на принц Уилям била подготвяна от експерти от специалните британски военновъздушни сили, от членове на британското разузнаване МИ-5 и от специалисти от отряда по охрана на видни личности към Скотланд Ярд.

Запознати твърдят, че курсът на подготовка бил тежък във физическо и психическо отношение. Но след приключването му, Мидълтън вече знаела как да оцелява при различни обстоятелства. Тя вече можела да забелязва всичко необичайно около нея, знаела как да реагира, когато я нападнат и да установява приятелски отношения с евентуални нейни похитители, за да оцелее по време на отвличането. Мидълтън вече знаела как да се държи и шофира, когато е под напрежение, как да пише и предава кодирани послания на евентуални свой спасители.

През подобен курс на обучение са преминали британската кралица Елизабет Втора, принц Уилям и неговите родители принц Чарлз и покойната принцеса Даяна, както и редица видни британски личности и политици.