След приетата наредба за здравословно хранене в училище баничките все още не са изчезнали от менюто. За това сигнализира наша зрителка от Пловдив. Преди дни дъщерята на Иванка Кумчева отказала да изяде закуската си от училище и я показала на родителите си. Майката била възмутена, че въпреки широко рекламираната наредба за здравословно детско хранене на децата се предлагат банички и изгнили ябълки.

"Когато има толкова много плодове, когато цената на ябълките е абсолютно еднаква с цената на грозде, праскови и какво ли още не, смятам, че подобна закуска е недопустима”, смята Иванка Кунчева.  

В произволно избран ден екипът на bTV посети училището в голямото междучасие, за да види какви закуски се раздават. Уверяват ги, че на децата са раздадени ябълки, но учениците масово предпочитат дюнери, пици и пържени картофи. Според директора фирмата, която раздава храната е регистриран земеделски производител и бере плодовете от собствени градини. От училището заявиха, че децата закусват и банички, защото ги предпочитат.

Има ли нередности в раздаваната храна и спазва ли се наредбата за здравословно хранене ще установи Районната здравна инспекция, която започва проверка в училището.