От своя страна американският президент Джордж Буш призна, че режимът на Саддам не е отговорен за атентатите преди 2 години, но е бил свързан с "Ал Кайда".

Пред Би Би Си Ханс Бликс заяви още, че желанието на Буш и Тони Блеър да свалят Саддам от власт заради евентуалния смъртоносен арсенал е разбираемо, но Лондон и Вашингтон са преувеличи зплахата от Ирак

"Колкото повече време минава, толкова повече си мисля, че нищо няма да се намери. Все повече и повече достигам до заключението, че Ирак е унищожил своя арсенал, или по-голямата част от него, през лятото на 1991 година", смята Ханс Бликс.
Бликс заяви днес по Би Би Си, че от Средновековието досега когато хората са убедени, че има вещици, хората ги търсят и си ги намират. Джордж Буш призна, че Саддам не е свързан с атентатите на 11 септември. Изследване на общественото мнение от миналата седмица показа, че 70 процента от американците са убедени в това. Буш обаче повтори обвиненията, че режимът на партията "Баас" е бил свързан с "Ал Кайда". Експлозия край основния петролопровод от Ирак за Турция предизвика силен пожар. Вече трета седмица по него не се подава нефт, заради предишни взривове. Противопожарните екипи още не могат да потвърдят дали става дума за инцидент или за саботаж.