Общо 13 души бяха задържани за наркоразпространение при специализирана полицейска операция в София, Ботевград и Бургас. Претърсени са 10 адреса, на които са открити около 40 грама кокаин, 120 грама канабис в различни разфасовки, една електронна везна. Иззети са и документи по воденото счетоводство от продажбата на наркотичните вещества, както и над 1000 лв.

В хода на операцията са намерени един боен, 2 газови пистолета – 9 мм и боеприпаси. Открити са и 20 мобилни апарата и множество СИМ карти, голям брой компютърни конфигурации, както и 60 стека цигари без бандерол. Иззети са 7 луксозни моторни превозни средства, ползвани от членовете на организираната престъпна група.

Само петима от задържаните не са криминално проявени. В групата е имало и двама непълнолетни. Всички са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по документиране на цялата им престъпна дейност продължава.

Междувременно, двама мъже от Стара Загора - на 22 и на 29 години, бяха задържани за притежание на наркотици. Автомобилът "Пежо 306", с който пътували, бил спрян за проверка от полицаите. У единия от пътниците е намерен плик с марихуана. При последвалата проверка в дома му са открити още 11 таблетки, реагиращи на метамфетамин, 11 плика с амфетамин, и 3 - с марихуана. Двамата са задържани за 24 часа, образувано е досъдебно
производство.