В предаването "Денят е прекрасен” днес гостува един от най-известните ни диетолози Ипократис Пападимитракос. Попитан дали да задържиш свалените килограми е най-трудното, диетологът  каза:

"Всеки човек, който се е занимавал някога с този проблем, всеки има опит в свалянето на килограми. Всеки по някакъв начин е успял да свали килограмите. Проблемът е, че много малко хора от тях успяват да ги задържат свалените килограми. Това е основният проблем, при което вече се говори за цялостното поведение спрямо храненето на един човек, което трябва да се промени.

Странното е, че идват мои клиенти и ми казват: "Аз сега свалих килограмите, хубаво, кога ще мина на нормално хранене”? Това е странното, че хората са склонни по-скоро да възприемат храненията, които им създават психически и физически дискомфорт, като нормални.

Кантарът е едно от нещата, което ни е необходимо като показател за съставяне на един хранителен режим, както и измерването на обиколките, които са много по-показателни при по-малките килограми. При един човек от 120 кг., да, кантарът е по-показателен в началото, но при един човек, който от 55 иска да стане 50 кг., всеки един килограм разлика по-точно се хваща на сантиметъра. Защото един килограм на кантара може много лесно да се скрие изпивайки един литър вода".

Ние провеждаме един много обстоен разговор с моите клиенти, защото всеки човек е различен, няма еднакви хора, съответно няма как да има еднакво хранене, каза още диетологът.