Според бащата на футболиста Орлин Орлинов, обвинението в побой е част от провеждана от година кампания срещу него. В родното село на футболиста Галата никой не вярва, че той е пребил манекенката Катрин Вачева.

Хората в тетевенското село Галата и до днес си спомнят новобранската вечер на Орлин през лятото на 2006. Имало пет хиляди души гости. Кадрите от любителското видео предостави бащата на Орлин - Марин Орлинов.

"Направих го, защото заслужаваше да му направя това тържество, пет хиляди човека имаше на стадиона, няма да ви изреждам какви личности имаше това дете”, заяви бащата.

Подобни изпращания са традиция за хората в този край. Новобранската на Орлин обаче е една от най-запомнящите се. За гостите са заклани няколко телета, а за настроението им се грижели едни от най-известните фолк певци. Новобранската на Орлин е последната в село Галата, а той така и не отива войник, тъй като наборната служба отпада.

Днес хората от Галата не вярват в обвиненията срещу футболиста.

"Типична лъжа е, защото той никога не е бил такъв. Не е нагрубил момиче или човек от селото”, каза Людмила Миткова - съученичка на Орлин.

Бащата на Орлин все пак допуска, че синът му може да е бутнал Катрин Вачева, но не и да я е пребил до такава степен: "В този случай аз се доверявам изцяло на него и само трябва да ме убие някой, за да ми докаже, че не е той”