Лидер на организирана престъпна групировка и двамата му съучастници бяха задържани снощи в Хасково при спецоперация на НСБОП и подразделенията на полицията в Хасково и Кърджали.

Кръстьо Кръстев, с прякор Маймуната, и съучастниците му Пламен Сакалов и Кирил Михайлов -и тримата от Хасково, са арестувани по подозрение за участие във въоръжен грабеж в Кърджалийско.

Това съобщи заместник-директорът на НСБОП полковник Венелин Великов, ръководил на акцията по задържането на тримата мъже.

Около 15.30 часа вчера тримата пристигнали с лек автомобил "Ауди" на бензиностанция в кържалийското село Комунига и започнали да стрелят по двама служители на фирма "Стил 96". Джипът им е надупчен от куршуми, но по чудо няма пострадали. Открити са два вида гилзи, както и двата пистолета, с които е стреляно- "Глок" и "Валтер". Издирва се аудито на Кръстев.

Според полковник Венелин Великов, вероятно поводът за стрелбата са неуредени финансови взаимоотношения със служителите на фирмата. Заместник-директорът на НСБОП коментира, че Кръстев е известен на полицията и посочи присъдите му за хазарт и полицейските сводки за финансови измами. В момента срещу Кръстев и другите двама задържани тече 24-часовото полицейско задържане. Изясняването на случая продължава.