Израелски военни кораби атакуваха рано тази сутрин база на палестинската брегова охрана в контролирания от палестинците град Газа.
Трима високопоставени представители на палестинската власт бяха арестувани във връзка с контрабандната пратка с оръжие, заловена от Израел в Червено море.

При атаката на пристанището в Газа са унищожени два патрулни катера и е взривен склад за гориво. Палестинската брегова охрана се е превърнала в мишена, защото там е служел един от двамата извършители на нападението, при което загинаха четирима израелски войници.

Членове на кораба "Карин А", с който бе направен опит за контрабанда на 50 тона оръжие, също са били служители на бреговата охрана.
Палестинската власт арестува трима свои служители по обвинение за трафик на оръжие. Двама от тях са висши офицери от палестинския флот.

Израел обвини Ясер Арафат, че е предоставил собствения си самолет за доставяне на оръжие в палестинските територии, съобщи израелското радио. Затова израелските власти решиха да направят летището напълно неизползваемо и вчера сутринта булдозери разрушиха пистата.