"Ако крайният резултат е положителен, аз ще подкрепя тази идея", увери министър Церовски. Той каза това при проверка на хода на строителните работи на прохода "Хаинбоаз".

Коментирайки идеята на Лидия Шулева курортните селища да станат общини, министър Церовски напомни, че всяка административно-териториална единица трябва да отговаря на определени стандарти.

"Аз се надявам, че колегите, преди да тиражират идеята си, са проверили дали тези селища отговарят на тези стандарти, защото ако те не отговарят на тези стандарти, тогава ще се наложи да вземаме политическо решение", посочи министърът на регионалното развитие.

За да стане факт идеята курортите да станат общини, трябва първо да мине през Министерски съвет. Строителният министър щял да си направи анализа и да го представи на правителството.

Според него решението на въпроса с доизграждането на магистралите Хемус" и "Тракия" е в концесионирането, тъй като парите от европейските фондове били крайно недостатъчни. Концесионните договори ще бъдат подписани в началото на следващата година, за да могат още през юни да започнат строителните работи.

"В момента текат актуализиране на сметките по автомагистра "Хемус" и по автомагистрала "Тракия". Идеята е до 2007-а година автомагистрала "Хемус" - София-Варна да бъде факт", посочи министър Церовски.

Автомагистрала "Тракия" от София до Бургас пък щяла да бъде готова през 2005-а година.