Президентски дебати ще има по bTV. Телевизията отправи покани до тримата претенденти с най-големи шансове за "Дондуков" 2. След възникнали разногласия около датата на диспута, до момента потвърждения за участие са изпратили щабовете на Росен Плевнелиев и Меглена Кунева. ГЕРБ поиска промяна в първоначалната дата 20 октомври, с мотива, че закриват кампанията си на същата дата.

"Истинската причина за отлагането е друга", пише кандидат-президентът Меглена Кунева в писмо до Бойко Борисов. "Искате дебати максимално рано, за да има време хората да забравят неубедителното представяне на господин Плевнелиев", коментира тя. "Това не е честно и не е храбро”, посочва Кунева и призовава – "пуснете Плевнелиев на бойното поле”.  

Коментарът на Ивайло Калфин – "бягството от дебати вреди на избирателите и говори за страх от дебати”. Кандидатът на социалистите е написал писмо до Росен Плевнелиев с искане за общо решение - кога, къде и по какви теми да се дебатира. В отговор той категорично потвърждава позицията си да участва в сериозни дебати за президентската институция.

Той потвърждава, че е приел поканата на bTV с възможната дата 15 октомври. Последната информация от щаба на Ивайло Калфин е, че той също ще направи всичко възможно да пренареди програмата си и да участва на 15 октомври.

Питайте кандидатите - въпросите ви за дебатите по bTV очакваме на имейл - debati@btv.bg.