Забавянето на кандидатурите за кметове в София и Пловдив няма да намали шансовете за успех на НДСВ в тези градове за предстоящите местните избори. Това каза тази сутрин доц. Атанас Щерев.

Най-важната част от кампанията за управляващите ще бъде подборът на кандидатите за кметове и общински съветници. НДСВ ще издига кандидати, способни да решават проблемите на хората, подчерта доц. Щерев.

Той обясни, че в началото на септември кандидатите на НДСВ за кметове и общински съветници ще бъдат събрани на обучение.
Председателят на предизборният щаб разясни, че по време на кампанията постановките на китайския военен стратег Сун Дзъ, с които управляващите се занимаха в края на миналата седмица на "Боровец", ще служат като прийоми за постигане на целта на НДСВ.

"Целта на НДСВ е да води война срещу корупцията, безработицата, безхаберието и липсата на поемане на отговорност, защото всичко на този свят е война", посочи доц. Атанас Щерев.

Според съветите на Сун Дзъ, които бяха цитирани на "Боровец", войната трябва да се печели чрез измама и предварителна информация. Друг от принципите гласи: "Прилъжете врага с примамка, симулирайте обърканост и му нанесете удар".

"Да примамите врага - това означава, ако се води спор върху проблема журналистика, аз трябва да пренеса спора върху проблема медицина, защото по този начин имам по-големи шансове да ви победя", обясни доц. Щерев. Той заяви, че НДСВ ще разчита на медиите, за да разбира дали има мръсни пари сред набраните за кампанията средства. Атанас Щерев не смята, че около оставката на финансовия министър има драма: "Оставката на Велчев не е криза, а сериозно отношение към бюджет 2004."