На въпроса на Би Ти Ви "На тази среща споменахте ли вече имена в мотивите си, защото вчера бяха съвсем общи, без имена?" финансовият министър отговори:
"Не, предпочитам да не коментирам детайли от срещата.

Милен Велчев отказа да коментира и това, дали ще остане на поста финансов министър, ако премиерът му предложи. Той допълни, че продължава да поддържа мотивите си за оставката, които заяви вчера:
"Аз не търся споразумение. Аз търся една така достойна компенсация на незаслужено намесените. Морален ущърб.Не бих казал, че този мотив сам по себе си е достатъчен, защото иначе можех да го направя отдавна.4

Според Милен Велчев, ако оставката му бъде приета, това няма да дестабилизира правителството. Той каза, че вчера е разговарял с лидера на коалиционния партньор на НДСВ- ДПС Ахмед Доган, както и със своите заместници във финансовото министрество:
"Помолих всички да продължат работата си и разбира се, в бъдеще, ако не продължа да бъда министър на финансите, по политиката, която следва следващият министър."

По думите на Велчев, има индикации сред управляващото мнозинство за готовност за елиминиране на мотивите за оставката. Финансовият министър е в отпуск от понеделник до 22 август. Той уточни, че ще бъде във Варна, но ще е на разположение на премиера. Дотогава ще го замества Любомир Дацов.

В този час се провежда среща между министърът на финансите Милен Велчев и на вътрешните работи Георги Петканов. Пред журналисти на влизане във финансовото министерство Петканов е казал, че той е поискал да разговаря с Велчев във връзка с един от мотивите в оставката му.
Подробности очаквайте в късната емисия новини на Би Ти Ви.