Обстановката в Либия излиза извън контрол. Хората в Бенгази обявиха, че градът е "свободен" от Кадафи, а в столицата Триполи настъпи хаос. Антиправителствени демонстранти се събраха на един от централните площади в Триполи и поискаха либийският лидер Муамар Кадафи да напусне страната. Те скандират "Либия е единна!" и "Кадафи, заминавай си".

Полицията използва сълзотворен газ в опитите си да разпръсне множеството. Според очевидци, на места са проехтели и изстрели. По непотвърдени данни части на армията са преминали на страната на демонстрантите и дори е имало схватка с елитни подразделения, верни на Кадафи.

Опозицията твърди, че най-малко четири района на либийската столица са под контрола на демонстрантите. Противниците на режима отхвърлиха твърденията на сина на Кадафи Сейф ал Ислам, че Либия е пред разпадане. Според опозицията "армията е преминала на страната на либийския народ".

От там изтъкнаха, че не планират създаването на "ислямски емират" на либийска територия. Опозиционерите обаче подчертаха, че "Кадафи трябва да си отиде, за да открие пътя на народа към свобода и промени". Напрежението в Триполи нараства.

Стотици либийци, някои въоръжени с ножове и огнестрелно оръжие, нападнаха южнокорейски строителен обект в Триполи. При сблъсъци с работниците са ранени четирима чужденци - трима граждани на Южна Корея и един на Бангладеш.

Синът на либийския лидер Муамар Кадафи, Сейф ал Ислам, предупреди, че страната е на прага на гражданска война, която може да унищожи петролните й богатства. В обръщение по националната телевизия тази нощ той призна, че либийската армия е допуснала грешки по време на протестните акции на опозицията, защото не е била подготвена да се бори срещу демонстранти.

Сейф ал Ислам заяви също, че сепаратистки движения, действащи от чужбина, заплашват националното единство на страната. Той увери, че баща му се намира в Либия и армията го подкрепя. "Ще се бием до последната минута, до последния куршум", заяви той, но призна, че няколко военни бази са превзети от демонстрантите. Според съобщения в медиите режимът може да рухне всеки момент.