Заплахата от организацията "Ал Кайда" е все още реална, но Съединените щати и съюзниците им ще продължават да преследват терористите. Това заяви американският президент Джордж Буш на пресконференция в Белия дом. По думите му, процесът на демократизация, който е започнал в Ирак, ще намали опасността от бъдещи терористични атаки по целия свят. Американският президент обаче призна, че не знае кога коалиционните сили ще заловят Саддам Хюсеин.

Джордж Буш настоя, че стабилността и мира в Ирак са изключително важни за сигурността в целия Близък изток. Според него ликвидирането на двамата синове на Саддам е доказало на иракския народ, че режимът на партията "Баас" си е отишъл завинаги.

Местонахождението на сваления иракски лидер остава неизвестно, въпреки че американските сили продължават усилено да го издирват в родния му град Тикрит и околните села. Търсенето стана по-интензивно след излъчения нов запис, приписван на Саддам, в който той оплаква убитите си синове. ЦРУ днес обяви, че аудиозаписът, излъчен по базираната в Дубай телевизия "Ал Арабия", е много вероятно да е автентичен. Според представител на ЦРУ, пожелал анонимност, техническият анализ на посланието почти напълно съвпадал с предишни записи на гласа на Саддам.