Прокуратурата в Благоевград се зае да разследва наново случая с измамените англичани в Банско. Преди три години те си купили жилища на зелено, но не получили достъп до имотите си.

Вчера 70 англичани разбиха вратата на комплекса, за да влязат във владение на имотите, за които са платили. Днес представител на фирмата- собственик на комплекса се появи в Банско на среща с прокуратурата и МВР

"Ние към англичаните нямаме никакви претенции, те са собственици. Вчера са влезли не по най- законния начин в края на краищата”, каза Емил Цеков.

Цеков каза, че ще пусне англичаните във владение, ако представят законни нотариални актове.

"Значи, представете си една ситуация, в която вашият съсед Иванов заключва входната врата на вашия вход и казва: ”От днеска, Петров като се прибираш вкъщи, ще ми представяш нотариален акт, иначе няма да бъдеш допуснат”, коментира Ясен Махнелиев, адвокат на англичаните.

Британци са завели дело за самоуправство, което обаче е прекратено със становище, че няма нарушение. Според заключенията на съда фирма ЗЕКОМ е собственик на комплекса „Четири сезона”. А англичаните са купили своите апартаменти от предишните собственици, които са в съдебна битка с настоящите.

"Към настоящия момент спорът е висящ и ние не бихме могли да коментираме дали правилно или неправилно е прекратено делото”, каза Елка Атанасова, районен прокурор на Благоевград.

МВР и прокуратурата започнаха повторна проверка на всички документи и нотариални актове по сделката.