Осмото заседание по делото за организиране и ръководене на престъпна група, водено срещу скандално известните Братя Галеви премина с разпит на ключови свидетели. Сред тях беше и бившият директор на полицията в Кюстендил, който отрече по това време да е имало разработка срещу Галеви и постъпили сигнали от граждани, че им е оказван натиск.

На поредното заседание по делото Галеви се забелязваше засилено полицейско присъствие. Заради притеснение на ищците от преди месеци, те бяха отделени в единия край на залата, докато в другия бяха задържаните участници в групата на Пламен Галев и Ангел Христов.

Местен свещеник разказа, че Галеви са станали членове на църковното настоятелство по законния ред. Сред разпитаните бе Стоилка Маврова, която се оплака, че семейството и било заплашвано по телефона от мъж, представил се за Пламен Галев да не участва в търг за апетитен имот в Дупница.

"Имотът се намира в Дупница на ул. "Христо Ботев” 36 в центъра, от 1908- ата година е по плана на Дупница на дядо ми”, разказа жената.

Семейство Марвови било убедено със заплахи да не участва в търга.

Братя Галеви все още отказват да бъдат снимани. За bTV Пламен Галев отрече да е отправял телефонни заплахи. Делото продължава утре, 28 април, с разпит на още свидетели, сред които уволнена общинска служителка, която ще говори за дейността на създадения консултативен съвет, чиито членове са Галеви.