Може ли една поразителна прилика с известен политик да преобърне живота ти така, че самият ти да влезеш във властта? За двойничката на Цецка Цачева от пловдивското село Труд Кръстина Стайкова този факт се превръща в реалност. Наесен Кръстина ще се кандидатира за кмет в селото като независим кандидат.

Двойничката на Цецка Цачева Кръстина Стайкова винаги се е интересувала от политика. Поразителната и прилика с председателя на Народното събрание я кара да обръща още повече внимание на това, което се случва в държавата ни. Оттам идва и желанието и за промяна.

"Смятам да се кандидатирам за кмет на село Труд като независим. Ако ГЕРБ решат, могат да ме подкрепят”, заяви тя, като допълни, че решението й още не е официално обявено и предстоят още разговори.

"Смятам, че селото заслужава един амбициозен, един упорит кмет, който да може да отстоява интересите на селото”, категорична е тя.

Досега Кръстина се е срещала два пъти със своята двойничка. Единият път председателят на Народното събрание дори гостувал в дома й. Жената дотолкова е свикнала с приликата си с Цецка Цачева, че приема шегите нормално. Дори не мисли за смяна на външния си вид.

Жената работи повече от 30 години  като секретар в местното читалище. Контактите й с хората  са й помогнали да разбере какви са желанията им и затова смята да се кандидатира за кмет.

"Хората да се чувстват полезни, важни, да могат сами да инициират проблеми, да  участват в решаването им и това да им носи удовлетворение”, каза тя.

Кръстина коментира и нашумялата от последната седмица тема с раздаваните пари в пликове на депутатите: „Не е редно, разбира се, ако трябва да се дават пари. Има и легални начини. Когато човек се занимава с политика и е изложен на погледите на хората, на интереса на хората, трябва да бъде прозрачен. Така се печели доверие на хората”, смята тя.

Докато дойде време за избори обаче Кристина движи друг голям проект-  селото да има свой Етнографски музей. Задачата обаче се оказва доста трудна, но въпреки това жената казва, че не е търсила помощ отникъде заради приликата си .