37-годишен мъж е намерен тази сутрин убит в колата си, потопена в Дунава, до град Гулянци. Мъжът с инициали е бизнесмен от София и се занимавал с алуминиева дограма.

Вчера вечерта той тръгва от Плевен за Гулянци на гости на свой познат Около 22.30 часа обаче съпругата му - плевенчанка, подава сигнал до полицията за откраднат лек автомобил "Субаро". Около 01 часа през нощта полицейски патрул спира за проверка "ВАЗ" със софийска регистрация и задържа пътуващите вътре две лица като съпричастни за кражбата на автомобила. Двамата са от София, криминално проявени. След техния разпит, в осем тази сутрин, в местността Осмия километър край гр. Гулянци полицията открива наполовина потопен във водата лек автомобил "Субаро". В него е открито тялото на 37-годишният А. А. от София. Мъжът е застрелян с пет куршума в цялото тяло.

Засега полицията и прокуратурата в Плевен отказват повече информация по случая. Според жители на Гулянци обаче убитият е известен в техния регион като купувач на архиологически находки.