Ovi Store е платформа на Nokia, която представлява “магазин” за безплатни и платени приложения. Тази платформа се обогатява ежедневно с ново съдържание, публикувано от различни големи компании или независими разработчици.

Ovi Store достигна 3 милиона сваляния на ден, което показва, че потребителите по цял свят имат всичко, от което се нуждаят, за да се наслаждават и забавляват максимално от мобилния си начин на живот. Повече от 200 000 души се регистрират ежедневно в Ovi, като се присъединяват към повече от 165 милиона души, почти във всяка страна по света.

Как да получите достъп до Ovi Store:

Безбройните възможности от приложения на Ovi Store могат да достигнат до всеки потребител на Nokia мобилно устройство, независимо дали той е с най-новия смартфон или по-базов модел. Нужна е първоначална еднократна регистрация която отнема не повече от няколко минути.

Вход в Ovi Storе през телефона:

За да започнете, ви е необходимо приложението Ovi Store. То представлява синя икона, която наподобява пазарска чанта. Просто кликнете на нея, регистрирайте се и започнете да теглите вашите приложения!

За всички тези опции можете да ползвате интернет през мобилния си оператор или през Wi-Fi/WLAN.

Вход в Ovi Storе през компютър:

Влезте на www.ovi.com, където можете да се запознаете и с другите услуги на Nokia – OVI  contacts, Ovi Maps, Ovi Music, Ovi mail. Там ще видите и иконата на Ovi Storе. В зависимост от телефона, който ползвате, там имате възможност да разгледате всички приложения.

Какво може да намерите в Ovi Store и как:

Независимо дали търсите най-новите мобилни приложения, музика, снимки, видео клипове или хитови игри, Ovi Store може да предложи всичко - от световни хитове до най-новите локални приложения. Повечето от приложенията са безплатни, като има и платени такива.

Съдържанието на Ovi Store е организирано в няколко категории, така че да бъде максимално лесно за ползване.

В раздел "Приложения" ще намерите следните категории – бизнес, карти, забавления, музика, новини, снимки и видео, социални мрежи, спорт и други.

В раздел "Игри" ще намерите  различните типове игри по категории като Adventure, Arcade, Card & Casino, Puzzle, Sports, Strategy, Trivia, Word, Channels

В секцията "Персонализирай" можете да избирате от безбройните рингтонове, тапети, теми и канали, с които да направите устройство си, истински индивидуално.

"Музика и видео" ви дават достъп до любимите ви клипове и песни, филми и развлечение.

В допълнение към интуитивно организираните категории, Ovi Store  ви препоръчва и най-актуалното и приложимо към вашето устройство, ново глобално и локално съдържание.

Сега вече всички потребители у нас могат да се възползват и от  приложения на най-новите онлайн издания на bTV - LadyZone.bg, bTV News, bTV Sport, както и bTV Web приложението, което включва пълната програма на телевизионните канали на bTV.

LadyZone.bg е за всички модерни жени, които искат да бъдат винаги във форма, неустоими и изкусни както в живота, така и в кухнята, благодарение на богатото съдържание на рецепти, лично приготвени в кухнята на Звездев, съвети за красота от специалисти и още много други.

bTV Sport, съдържа всички новини и събития от спорта, както и резултатите и класациите за най-популярните първенства.

bTV News е за всеки, който иска да научи за най-актуалните новини от страната и света, както и горещите теми за деня

bTV Web съдържа пълните програми на каналите bTV, bTV Comedy, bTV Cinema и bTV Action. Възползвайте се от bTV Web, за да планирате филмите и предавания, които искате да гледате в свободната си вечер или през уикенда със семейството.