Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са сухи, на места мокри, с частични заледявания по високите и усойни места, като същите са почистени и обработени.

Пътната настилка на автомагистралите „Тракия”, „Хемус” и „Марица” е суха. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и Дюлински за товарни автомобили. Поради активизирало се свлачище на 200 метра преди дясната тръба на тунела по път Е-79 в района на Дупница по посока София -Благоевград водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане – Пелатиково. Затворен за движение на моторни превозни средства е пътят Радко Димитриево – Друмево, организиран е обходен маршрут. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец – Самоков и над 20 тона през Айтоски проход