Фондация „Дом за сираци Св. Николай” е създадена през юли 2009 година с мисия да набира средства за издръжката на настанените деца, младежи, самотни майки и други социално слаби в дома на отец Иван в село Нови Хан.

Приютът за сираци „Св. Николай” започва да се гради през 1988 година в двора на църквата „Св. Троица” в селото под управлението и контрола на Църковното настоятелство. Той продължава да се изгражда и сега, като се разширява за приемане на повече нуждаещи се.

Строителството започва с 480 лева. От самото начало и до днес домът се издържа и оборудва само с помощи и дарения. От държавни и църковни институции не са търсени помощи.

Досега през него са минали над 300 души, които са намерили подслон, топла храна и облекло. В приюта нуждаещите живеят, докато се устроят.

Целта на кампанията „Помогни на дома за сираци Св. Николай” в Нови Хан е да се събират целогодишно средства за храна, консумативи и режийни разходи.

Можете да помогнете, като изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS SVETI NIKOLAI на номер 17 777 (за абонати на всичките мобилни оператори). Цената е 1,20 лв. с ДДС.

За повече информация търсете отец Иван Иванов на телефони: 0889 539 874 и 02/489 13 12 или на e-mail: stnikolay@abv.bg

Подробности можете да намерите тук.