Нова тото-треска в България - джакпотът в двете най-популярни игри на спортния тотализатор е почти 6 милиона лева. Тегленето на числата е довечера. Интересът към този тираж определено е голям - да играят у нас идват и гърци, и румънци.

"Тиражът в 6 от 42 е рекорден - над 2,5 млн. лв., а този в 6 от 49 е 3,5 млн. лв. и е шестият по размер джакпот в историята на тотализатора", уточни за bTV шефът на Българския спортен тотализатор Мария Янева.

Оказва се обаче, че и българи минават Дунава за тото-туризъм. В северната ни съседка джакпотът е още по-голям. Натрупаната сума в румънското тото надмина 5 милиона евро. И привлече като магнит и нашите кандидат-милионери. Още в ранни зори част от преминаващите през Дунав мост българи не скриха намерението си да пуснат по един фиш в Букурещ или Гюргево.

Тегленето на румънските тиражи е като у нас - в четвъртък и неделя, така че още тази вечер ще стане ясно каква е съдбата на събраните суми. И в София ранобудни играчи пускаха фишове за двете игри на тотото, а някои дори излязоха от работния си график, за да стигнат до пунктовете на тотализатора.

Микеле Тумебо е от Етиопия, но и той е завладян от българската тото-треска. Казва, че ако спечели, ще дари средства за бедните деца.

Тази вечер ще разберем дали българският джакпот ще зарадва някой румънец, и дали румънският няма да се окаже в ръцете на късметлия от България.