Студеното време продължава да взима жертви на Балканите и в Русия.
Броят на загиналите достигна 16 в Турция, в Македония - 15, а от началото на тежката зима в Москва са починали близо 300 души.
Най-силните снежни бури от 50 години насам се разразиха в далекоизточните райони на Русия.

Вече няколко дни ниските температури и обилните снеговалежи са парализирали Турция. Хиляди села останаха откъснати от света, въпреки усилията на властите да разчистят пътищата.
В по-големите градове бяха изградени временни приюти за бездомници.
Метеоролози предупредиха, че снеговалежите ще продължат до края на седмицата.

Жителите на село Полаки, в северна Македония, са отправили призив за помощ, тъй като са изолирани от три седмици, а храната им започва да привършва. До много селища все още няма достъп, въпреки че от вчера снеговалежите спряха.
Температурите в Македония достигнаха минус 25 градуса през тази зима.

Само за едно денонощие в източните части на Русия падна два пъти повече сняг от средната месечна норма, а скоростта на ветровете достигна 144 километра в час. Три деца са загинали на остров Сахалин, затрупани от снежни преспи.
Много села в източната част на Русия останаха без електричество, а транспортът бе парализиран. Заради намаления брой автобуси, дори се стигна до боеве.
Според прогнозите на синоптиците, снежните бури ще продължат и през следващото денонощие.
Това е най-студеният месец януари в Централна Русия за последните 24 години, като температурите достигнаха минус 33 градуса по Целзий.