За назидание, кмет публикува в местния вестник имената на нарушителите на общинските наредби. Екстравагантната идея е на кмета на Божурище Аспарух Аспарухов. С него се срещнаха Асен Иванов и операторът Любомир Вучков:

Вестник "Божурище" се издава от общината в град Божурище. От няколко месеца насам в него освен дописки за празниците, хората в града могат да прочетат и какви нарушения са направили техните съграждани. Така например могат да разберат, че кръчмата на Пейчо Пейчев е работила незаконно след полунощ, а пък Емилия Шушарова е поливала с питейна вода. Идеята за тази „Стена на срама" е на кмета Аспарух Аспарухов. Казва, че стига до тази крайност след като се оказва, че нищо друго не работи.

"А именно с безброй публикации в местния вестник,  безброй подканяния и молби. И отидохме в другата посока, защото нямахме друг избор”, коментира кметът Аспарух Аспарухов.

Уникалната рубрика носи заглавието „Налага се да бъдем безкомпромисни".

"Смятаме, че това е един от начинание най-вече в затворените общества като нашето. Хората не биха искали да се гледат по страниците на местния вестник, че са направили нарушения. Естествено за градове като София, Пловдив и Варна този модел е неработещ”.

В един от броевете обаче екипът на кмета прави грешка и човек от позорния списък праща сигнал до Комисията за защита на личните данни.

"Колегите са направили пропуск. Публикували едно ЕГН на въпросния господин и се стигна до там. Но смятам, че по-добре да работим и да правим такива грешки, отколкото да не правим нищо от страх да не сгрешим”.

Заради публикуваното ЕГН общината може да бъде глобена между 10 и 100 000 лв.